FOTOD Toyota tõi Eestis müügile uusima täishübriidse kompaktmaasturi

tehnika.postimees.ee
Copy
Toyota Yaris Cross
Toyota Yaris Cross Foto: Toyota

Toyota tõi Eestis müügile täishübriidse kompaktmaasturi Yaris Cross, millel on uusim iselaadiv hübriidsüsteem, kohanduv AWD-i nelikvedu ja palju muid lahendusi.

Yaris Cross kasutab Toyota 1,5-liitrist hübriidajamit. Kolmesilindrilise ja 1,5-liitrise Atkinsoni-tsükliga mootori puhul on oluliselt vähendatud hõõrde- ja muid mehaanilisi kadusid ning optimeeritud kütuse põlemiskiirust.

Toyota Yaris Cross
Toyota Yaris Cross Foto: Toyota

Uue hübriidjõuallika tippvõimsus on 116 hobujõudu (DIN). CO2 heitmed esiveolisel mudelil on keskmiselt 100-113 g/km ja nelikveolisel vaid 107-115 g/km (WLTP standard).

Keskmine kütusekulu jääb vahemikku 4,4 - 5,1 l/100 km.

Yaris Crossi elektriline AWD-i süsteem on mehhaanilise AWD-ga võrreldes kompaktsem ja kergem, võimaldades seeläbi madalamat kütusekulu ja vähem heitmeid.

Tavapärases sõidurežiimis töötab Yaris Cross esiveolisena, kuid haardejõu vähenemisel lülitub automaatselt sisse nelikvedu. Seda näiteks märjal munakivisillutisel, tugevas vihmas, märjal või kokkusurutud lumel ning samuti ka liivasel pinnal sõites.

Toyota Yaris Cross
Toyota Yaris Cross Foto: Toyota

Kõikidel Yaris Crossi varustustasemetel on põhivarustuses Toyota uusim Safety Sense süsteem ja juhiabi funktsioonid, mis aitavad vähendada liiklusohtlikku olukorda sattumise riski. Seda näiteks erinevate hoiatuste abil, aga ka vajadusel pidurdades ja roolimisel.

Toyota Yaris Cross
Toyota Yaris Cross Foto: Toyota

Bensiinimootoriga Yaris Cross on saadaval manuaalse või Multidrive S-käigukastiga. Hübriidversioon on saadaval esiveolisena või kohanduva AWD-i nelikveolisena.

Yaris Cross saabub Eestisse 2021. aasta sügisel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles