Amazon hakkab Soomes arendama pakirobotite tehnoloogiat (1)

Ronald Reinap
, reporter
Copy
Amazon Scout pakirobot.
Amazon Scout pakirobot. Foto: AFP / Scanpix

Arendusmeeskond hakkab Soomes välja töötama lahendusi, mis tagavad, et Amazon Scouti pakirobotid suudaksid turvaliselt oma keskkonnas navigeerida.

 

Amazon teatas neljapäeval, et plaanib Soomes Helsingis arendada uut tehnoloogiat oma autonoomsete tarneautode jaoks, vahendab CNBC.

Seattle'is asuv tehnoloogiagigant teatas oma blogipostituses, et loob uue arenduskeskuse, et arendada Amazon Scouti, mis on täielikult elektriline autonoomne pakirobot, mida testitakse hetkel USAs.

Ettevõte teatas, et Amazon Scouti Helsingi arenduskeskuses hakkab esialgu tegutsema kaks tosinat inseneri, lisades, et nad keskenduvad teadus- ja arendustegevusele.

Üks nende peamisi eesmärke on arendada 3D-tarkvara, mis «simuleerib tegeliku elu keerukust» ja tagab, et «Scout suudab kauba tarnimise ajal turvaliselt navigeerida,» ütles Amazon.

Amazoni sõnul hakkab Helsingi arenduskeskus töötama koos Amazoni töötajatega Amazon Scouti teadus- ja arendustegevuse laboris Seattle'is, samuti meeskondadega Saksamaal Tubingenis ja Suurbritannias Cambridge'is, kus Amazon on juba mitu aastat arendanud pakiroboteid.

Amazon Scouti pakirobotid, mis on umbes väikese jahutuskapi suurused, suudavad väiksemaid pakke mööda kõnniteed jalutuskäigu kiirusega transportida. Pakiroboteid peetakse potentsiaalselt kasulikuks abimeheks pakkide kohaletoimetamisel ning need võivad tulevikus asendada sadu tuhandeid töökohti.

Neid arendab ka Eesti idufirma Starship Technologies, mille asutasid 2014. aastal Skype'i kaasasutaja Janus Friis ja Ahti Heinla. Jaanuaris teatas Starship, et nende robotid on kokku kättetoimetanud miljon pakki Suurbritannias, USAs, Eestis ja Saksamaal.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles