Facebook hakkas kasutajatelt küsima, kas nende sõbrad on muutumas äärmuslasteks

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Facebooki logo
Facebooki logo Foto: SCANPIX

Sotsiaalvõrgustik Facebook hakkas USAs kuvama kasutajatele teateid, kus küsitakse, kas nad tunnevad muret, et mõni nende sõber või tuttav on muutumas äärmuslaseks.

Samuti teavitab Facebook nüüdsest kasutajaid, kes on kokku puutunud sisuga, mida sotsiaalvõrgustik peab äärmuslikuks, kirjutab Cnet.

«Kas muretsed, et keegi, keda sa tead, on muutumas äärmuslaseks?» seisab ühes teates. «Me hoolime äärmusluse ennetamisest Facebookis. Teised sinuga sarnases olukorras olnud inimesed on saanud konfidentsiaalset tuge.»

Teise teate sisu on: «Vägivaldsed rühmitused üritavad manipuleerida sinu viha ja pettumusega. Sa saad nüüd midagi ette võtta, et ennast ja teisi kaitsta.»

Mõlemale teavitusele on lisatud lingid, kust inimene saab abi otsida.

Facebookile, Google'ile ja Twitterile on aastaid avaldatud survet, et nad äärmusliku sisu oma platvormidelt eemaldaks. Pärast jaanuaris aset leidnud USA Kapitooliumi ründamist hakati platvorme veel rohkem survestama.

Facebook on käivitanud pilootprogrammi, mis võitleb äärmuslusega nii, et suunab sel teemal infot otsivad kasutajad harivamate allikateni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles