Microsofti sinine surmaekraan saab Windows 11s uue värvi (1)

tehnika.postimees.ee
Copy
Sinine surmaekraan
Sinine surmaekraan Foto: MitrandirLK/Wikimedia Commons

Microsoft muudab kuulsa sinise surmaekraani Windows 11s hoopis mustaks.

Ettevõte hakkas musta surmaekraani kujundust katsetama sellel nädalal. Surmaekraani muudeti ilmselt, et see sobituks kokku sisse- ja väljalülitamisel kuvatavate värvidega, kus domineerib samuti must, kirjutab The Verge.

Viimati muutis Microsoft sinisest surmaekraani 2012. aastal, mil lisati kurb nägu ja 2016. aastal, kui pandi juurde QR-kood. Ettevõte lisas surmaekraani esimest korda Windows 3.0-le, et anda IT-spetsialistidele võimalus diagnoosida tarkvara ja mäluga seotud probleeme. Surmaekraanil kuvatakse tavaliselt hulk infot, mis aitavad paremini süsteemi probleemist aru saada.

Kuigi Microsoft muudab surmaekraani värvi Windows 11-l, siis muid muudatusi sellele ei tehta. Seega kurb nägu ja muu jääb alles.

Microsoft avalikustas Windows 11 eelmisel nädalal. Nii nagu Windows 10 oli tasuta Windows 7 ja Windows 8 kasutajatele, on ka uus Windows 11 versioon saadaval tasuta olemasolevatele Windows 10 kasutajatele.

Selleks on vaja vaid arvutit, mis vastab Windows 11 minimaalsetele riistvaranõuetele, milleks on nüüd 64-bitine protsessor, 4 GB RAM-i ja 64 GB salvestusruumi. Windows 11 saab alla laadida Windows Update'i kaudu, nagu Windows 10 uuendusi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles