Windowsi uuendus parandas tõsise turvavea, kuid tõi kaasa uue probleemi

tehnika.postimees.ee
Copy
Microsofti logo
Microsofti logo Foto: SCANPIX

Microsoft lasi Windowsile välja turvauuenduse, mis parandab tõsise turvavea, kuid selle tõttu lakkasid mõnedel kasutajatel printerid töötamast.

Turvaviga PrintNightmare mõjutas Windowsi Print Spoolerit, mis võimaldab mitmel kasutajal ligipääsu printerile. Selle kaudu võisid aga ründajad pääseda arvutitele ligi ja isegi programme installeerida. Probleem puudutas nii Windows 10, Windows 8.1 kui Windows 7, kirjutab The Verge.

Microsoft lasi sel nädalal välja uuenduse, mis turvaaugu parandab. Nüüd aga kordus sama probleem, mis oli ühe kevadel välja lastud värskendusega ehk siis mõned kasutajad ei saanud pärast uuendamist printida.

Peamiselt puudutab uuendusega KB5004945 kaasnenud probleem Zebra printereid. Microsoft teatas, et on probleemist teadlik. Praegu on lahenduseks, kas uuenduse eemaldamine või printeri installeerimine uuesti administraatorina.

Ka Zebra kinnitas, et probleem on tekkinud, kuid ettevõtte teatel laseb Microsoft lähipäevil välja veel ühe uuenduse, mis peaks olukorra lahendama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles