Ajaloo kalleim videomäng: «Super Mario 64» müüdi oksjonil rekordilise summa eest

tehnika.postimees.ee
Copy
Rekordilise hinnaga müüdud videomäng
Rekordilise hinnaga müüdud videomäng Foto: SCANPIX

Avamata karbis «Super Mario 64» videomäng müüdi nädalavahetusel oksjonil rekordilise 1,56 miljoni dollari (1,32 miljoni euro) eest.

Videomängudega seotud esemete sertifitseerimise ja tuvastamisega tegelev Wata andis mängule hinnanguks 9.8 A++, mis tähendab, et see on peaaegu ideaalses seisukorras. See on üks põhjuseid, miks videomäng nii kõrge hinnaga müüdi, kirjutab BBC.

Samas aga ei tähenda kõrge reiting alati palju raha. Oksjonil müüdi ka 9.6 A++ reitinguga «Super Mario 64», kuid selle hinnaks kujunes 13 200 dollarit (11 100 eurot).

Hinna puhul mängib rolli ka see, kui haruldase koopiaga on tegu. Oksjonimaja Heritage Auctions teatel on maailmas sama heas seisukorras järgi vähem kui viis sellist videomängu.

Paljusid üllatas, et pühapäeval müüdud mängu hind nii kõrgele ronis. Videomängu alghind oli 100 000 dollarit ja seda peeti juba vägagi krõbedaks.

Rekordilise hinnaga müüdud videomäng
Rekordilise hinnaga müüdud videomäng Foto: Scanpix

«Super Mario 64» purustas kõigest kaks päeva püsinud kalleima videomängu rekordi. Reedel müüdi avamata karbis «The Legend of Zelda» videomäng 870 000 dollariga (734 000 eurot).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles