Elon Musk plaanib lennata kosmosesse hoopis Virgin Galacticuga

tehnika.postimees.ee
Copy
Elon Musk
Elon Musk Foto: SCANPIX

Kosmoseettevõtte SpaceX asutaja ja juht Elon Musk broneeris endale lennu kosmosesse konkureeriva Virgin Galacticuga.

Virgin Galacticu omanik Richard Branson lendas nädalavahetusel kolme kaastöötajaga kosmose piirile. Ettevõte plaanib hakata kosmoseturiste lennutama järgmise aasta alguses, kirjutab space.com.

Bransoni sõnul tasus Musk juba 10 000-dollarilise sissemakse, et broneerida koht tulevasel lennul. Pileti hind kokku on 250 000 dollarit. Praegu pole veel teada, millal Muski lend võib toimuda.

«Elon on mu sõber ja võib-olla ma reisin ühel päeval mõnel tema kosmosesõidukil,» sõnas Branson. SpaceX arendab rakette, mis võiksid tulevikus lennutada inimesi Kuule, Marsile ja veel kaugemalegi.

Miljardärid postitasid enne Bransoni pühapäevast lendu ka sotsiaalmeediasse foto. «Suur päev ootab ees. Hea on alustada hommikut sõbraga. Tunnen end hästi, olen elevil, olen valmis,» kirjutas Branson foto juurde.

Lisaks Muskile on juba sajad inimesed ostnud pileti Virgin Galacticu lennule, nende seas laulja Lady Gaga ja näitleja Tom Hanks. Virgin Galactic on ainus ettevõte, millel on USA lennuameti luba klientide kosmosesse lennutamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles