Facebook vallandas 52 töötajat, kes nuhkisid sotsiaalvõrgustiku kasutajate järel

tehnika.postimees.ee
Copy
Suurem osa 52 vallandatud Facebooki töötajast olid mehed, kes nuhkisid naiste järel
Suurem osa 52 vallandatud Facebooki töötajast olid mehed, kes nuhkisid naiste järel Foto: SCANPIX

Facebook vallandas 52 töötajat, kes rikkusid ettevõtte reegleid ja nuhkisid sotsiaalvõrgustikus teiste inimeste järel.

Suurem osa töökoha kaotanutest olid mehed, kes nuhkisid naiste järel. Nad pääsesid ligi erinevate naiste asukohaandmetele, privaatsõnumitele ja kustutatud fotodele, kirjutab The Telegraph.

Näiteks oli üks Facebooki töötaja koos naisega Euroopas puhkusel, kuid nad läksid tülli ja naine soovis mõnda aega üksi olla. Mehel õnnestus Facebooki kaudu välja uurida, millises hotellis naine peatub ja läks talle järele.

Teine meestöötaja nuhkis USAs naise järel, kellest ta oli huvitatud. Facebooki töötaja avastas, et naine käib sageli San Francisco Dolorese pargis ja läks teda sinna jälitama.

52 töötajat vallandati aastatel 2014 ja 2015. Facebookis toona küberturvalisuse eest vastutanud Alex Stamos hoiatas aga väidetavalt, et sajad töötajad võisid puhtalt pääseda. Juhtumist kirjutavad New York Timesi ajakirjanikud Sheera Frankel ja Cecelia Kang oma tulevases raamatus.

Facebooki asutaja Mark Zuckerberg olevat olnud väga häiritud sellest, et kasutajate andmetele niimoodi ligi pääseti ja uurinud, miks töötajate ligipääsu juba varem ei piiratud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles