Dogecoin'i looja võrdles krüptovaluutat petuskeemiga

tehnika.postimees.ee
Copy
Dogecoin
Dogecoin Foto: SCANPIX

Meemikrüptoraha dogecoin üks loojatest Jackson Palmer säutsus hiljuti aktiivselt Twitteris ja kritiseeris krüptovaluutat.

Tarkvarainsener Palmer lõi dogecoin'i 2013. aastal koos Billy Markusega ja see põhines doge meemil. Ta muutis 2019. aastal oma Twitteri konto privaatseks, kuid sellel nädalal hakkas taas avalikult postitama ja võttis just krüptovaluuta sihikule, kirjutab Techspot.

Tema hinnangul on krüptoraha vahend, mis aitab rikastel rikkamaks saada ja see ei erine väga palju praegu eksisteerivast tsentraliseeritud finantssüsteemist, mida see asendama peaks.

«Pärast aastaid selle uurimist usun, et krüptovaluuta on parempoolne, hüperkapitalistlik tehnoloogia, mis on loodud selle pooldajate vara kasvatamiseks maksudest kõrvale hiilimise, vähese järelevalve ja kunstlikult tekitatud puuduse kaudu,» kirjutas ta.

Palmeri väitel kontrollib krüptot jõukatest inimestest koosnev võimas kartell ja sellega kasutatakse ära meeleheitel ning naiivseid inimesi.

Dogecoin'i looja on ka varem krüptovaluuta vastu sõna võtnud. 2017. aastal Vice'is ilmunud artiklis dogecoin'i kasvu kohta ütles Palmer: «Midagi on väga valesti.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles