Chrome'is avastati tõsine turvaauk: Google soovitab brauserit kiiremas korras uuendada (1)

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Google Chrome
Google Chrome Foto: SCANPIX

Google andis viimase kuu aja jooksul juba kolmandat korda kasutajatele hoiatuse uuendada Chrome'i brauserit, kuna häkkerid võivad selle turvaauku ära kasutada.

Ettevõte teatas eelmisel nädalal, et Chrome'i brauserist avastati nn nullpäeva turvaauk. See tähendab, et tarkvara nõrkus sai avalikuks enne, kui seda jõuti parandada. Google'i blogipostituses seisis, et ettevõte on probleemist teadlik ja lähiajal tuleb Windowsi, Linuxi ja macOSi kasutajatele uuendus, vahendab Forbes.

Google ei avaldanud turvaaugu kohta eriti palju infot, et vähendada selle ärakasutamise võimalusi.

Selleks, et brauserit uuendada tuleb valida Chrome'i menüüst «Seaded» (Settings) ja siis «Teave Chrome'i kohta» (About Google Chrome). Seejärel on võimalik näha, milline brauseri versioon on arvutis installeeritud. Kui versiooniks on 91.0.4472.164 või uuem, siis pole vaja turvaaugu pärast muretseda. Kui tegemist on aga varasema versiooniga, siis tuleks Chrome'i uuendada.

Häkkerite rünnakud Chrome'ile on viimastel kuudel sagenenud ja kõige rohkem on esile kerkinud rühmitus PuzzleMaker. Antud häkkerite rühmitus on edukalt ära kasutanud erinevaid nullpäeva turvaauke, et kasutajate arvutitesse pahavara installeerida.

Tänavu on Chrome'i brauserist avastatud kaheksa nullpäeva turvaauku, nendest kolm viimase kuu jooksul. Seni on Google suutnud turvanõrkused kiirelt parandada, kuid nende tõhusus oleneb sellest, kui kiirelt kasutajad brausereid värskendavad.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles