Uuring: Apple müüs mullu ligi 100 miljonit iPhone’i

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Uuringufirma Canalys värske uuringu kohaselt oli Apple läinud aastal suurim nutitelefonide tootja, müües aastaga kokku 93,1 miljonit iPhone’i, kirjutab Computerworld.

2011. aastal kasvas iPhone’ide müük võrreldes 2010. aastaga 96 protsenti.

Samsung müüs mullu kokku 91,9 miljonit nutitelefoni, neist viimases kvartalis 35,3 miljonit.

Nokia müüs läinud aastal kokku 77,3 miljonit nutitelefoni, neist viimases kvartalis 19,6 miljonit. Võrreldes 2010. aasta neljanda kvartaliga langes Nokia nutitelefonide müük mullu viimases kvartalis 31 protsenti.

Samas leiab uuringufirma, et sel aastal on Nokial nutitelefonide turul paremad väljavaated ning seda eeskätt tänu uutele Windows Phone platvormiga telefonidele, mis jõudsid turule koostöös Microsoftiga.

Canalys’i andmetel moodustas Android operatsioonisüsteemiga telefonide müük nutitelefonide koguturust mullu 48,8 protsenti. Kokku müüdi Android telefone 237,8 miljonit tükki.

Teist kohta hoidis enda käes iPhone 19,1-protsendilise turuosaga, Nokia Symbian oli kolmas (16,4 protsenti) ning BlackBerry neljas (10,5 protsenti).
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles