Hiljutise suure lunavararünnaku ohvriks langenud firma sai võtme, millega klientide failid avada

tehnika.postimees.ee
Copy
Kaseya
Kaseya Foto: SCANPIX

Juuli alguses toimunud lunavararünnaku ohvriks sattunud USA tarkvarafirma Kaseya teatas, et sai võtme, millega on võimalik krüpteeritud failid avada.

Ettevõtte teatel saadi võti usaldusväärselt kolmandalt allikalt ja firma on kontrollinud, et see töötab. Kaseya pressiesindaja Dana Liedholm ütles, et võti saadi kolmapäeval ja nüüd tehakse koostööd sadade klientidega nende failide avamiseks, kirjutab Washington Post.

Liedholm keeldus kommenteerimast, kas Kaseya maksis lunaraha, et võti kätte saada.

Rünnak Kaseyale mõjutas enam kui tuhandet ettevõtet üle maailma. Ühtekokku osutab Kaseya teenuseid umbes 40 000 firmale. Rünnaku taga oli Vene häkkerirühmitus REvil, mis aga enam kui nädal tagasi internetist järsku kadus.

13. juulil kadusid internetist kõik REviliga seotud veebilehed. New York Times spekuleeris, et president Joe Biden võis anda USA julgeolekujõududele käsu REvilile lõpp teha. Mais USA energiafirmat Colonial Pipeline rünnanud DarkSide pressis ettevõttelt välja viis miljonit dollarit. Pärast seda langes aga rühmitus rünnaku alla. DarkSide kadus ja jättis endast maha vaid teate, et neid ründas tundmatu julgeolekuagentuur.

Hiljem selgus, et FBI-l õnnestus kätte saada osa rahast, mille Colonial Pipeline maksis DarkSide'ile. Seetõttu oletati, et rünnaku taga olid USA julgeolekujõud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles