Eksperdid hoiatavad: Windows 11-na esinev pahavara võib varastada kasutajate paroolid (1)

tehnika.postimees.ee
Copy
Microsofti logo
Microsofti logo Foto: SCANPIX

Küberturbefirma Kaspersky eksperdid hoiatavad, et internetti on ilmunud pahavara, mis esineb Windows 11 installeerimisfailina, kuid tegelikult varastab paroole või rikub lausa arvuti.

Ettevõtte teatel on sadu kordi tuvastatud ja neutraliseeritud taolist pahavara kasutajate arvutitest. Avastatud on reklaamvara, Trooja viiruseid, paroole varastavat pahavara jmt.

Ühe näitena toodi fail «86307_windows 11 build 21996.1 x64 + activator.exe», mis võib esmapilgul jätta autentse mulje. Selle suurus on 1,75 GB. Installeerimisfaili tööle pannes jääb mulje nagu algaks Windows 11 installeerimine, aga tegelikult hakkab programm pahavara alla laadima ja installeerima.

Windows 11 pole praegu saadaval ja jõuab kasutajateni enne aasta lõppu. Kuigi Microsoft pole ametlikult avaldanud, millal uus operatsioonisüsteem välja tuleb, siis spekuleeritakse, et see juhtub oktoobris.

Microsoft teatas esimest korda juunis, et Windows 11 jõuab tänavu kasutajateni ja Windows 10-le lõpetatakse toe pakkumine 2025. aasta oktoobris. Nii nagu Windows 10 oli tasuta Windows 7 ja Windows 8 kasutajatele, on ka uus Windows 11 versioon saadaval tasuta olemasolevatele Windows 10 kasutajatele.

Selleks on vaja vaid arvutit, mis vastab Windows 11 minimaalsetele riistvaranõuetele, milleks on nüüd 64-bitine protsessor, 4 GB RAM-i ja 64 GB salvestusruumi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles