Endine «Top Geari» saatejuht müüb oma kollektsioonist mitmed sõidukid ära

tehnika.postimees.ee
Copy
Richard Hammond ja talle kuuluvad sõidukid, mis oksjonile lähevad
Richard Hammond ja talle kuuluvad sõidukid, mis oksjonile lähevad Foto: Silverstone Auctions

Endine «Top Geari» saatejuht Richard Hammond müüb augustis ära kaheksa autot ja mootorratast oma isiklikust kollektsioonist.

Oksjonil sõidukite müügist teenitav tulu läheb Hammondi ettevõttele The Smallest Cog, mis tegeleb vanade autode restaureerimisega, seisab oksjonimaja Silverston Auctions pressiteates.

«Ma saan aru, kui irooniline on see, et ma müün mõned klassikalised autod selleks, et toetada oma klassikaliste autode äri,» sõnas Hammond. «Loobun nendest raske südamega, sest nendel on minu jaoks suur sentimentaalne väärtus, aga need toetavad äri ja paljude teiste klassikaliste autode taastamist.»

Autodest paneb Hammond oksjonile 1969. aasta Porsche 911T, 1959. aasta Bentley S2 ja 1999. aasta Lotus Esprit Sport 350.

Mootorratastest läheb müüki 1976. aasta Kawasaki Z900 A4, mille Hammond ostis endale 40. sünnipäeva puhul ja 2019. aasta Norton Dominator 961 Street, mille ta kinkis endale 50. sünnipäevaks. Samuti paneb Hammond oksjonile 1927. aasta Sunbeam Model 2, 1932. aasta Velocette KSS Mk1 ja 1977. aasta Moto Guzzi Le Mans Mk1.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles