Tesla Cybertrucki tootmine lükkub ilmselt edasi

tehnika.postimees.ee
Copy
Elon Musk esitlemas Cybertrucki 2019. aastal
Elon Musk esitlemas Cybertrucki 2019. aastal Foto: SCANPIX

2019. aastal esitletud Tesla Cybertruck pidi plaanide kohaselt tootmisse jõudma tänavu, kuid paistab, et see lükkub edasi.

Esimesed Cybertruckid pidid valmima selle aasta lõpus. Tesla autotehnika asepresident Lars Moravy üritas ettevõtte teise kvartali tulemusi kommenteerides vältida Cybertrucki tootmise edasilükkumise kinnitamist, kuid siiski viitas sellele selgelt, kirjutab Cnet.

Moravy sõnul jõutakse Cybertruckiga selle aasta jooksul «beeta faasi». See tähendab, et suure tõenäosusega algab sõidukite tootmine alles järgmisel aastal.

Tesla dokumentides on Cybertruck ühes grupis koos Semi raskeveoki, Roadsteri ja «tulevase tootega», mida praegu arendatakse.

Cybertrucki plaanitakse hakata tootma Tesla uues Texase tehases. Uus tehas peaks valmima sel aastal ja seal hakatakse kõigepealt tootma Model Y-t ja seejärel Cybertrucki.

Tesla tegevjuht Elon Musk ütles hiljuti, et teda ei häiriks kui Cybertruck lõpuks ebaõnnestub. «Ausalt öeldes on võimalus, et Cybertruck võib läbi kukkuda, sest see on nii teistsugune,» säutsus ettevõtja Twitteris. «Ma armastan seda väga, isegi siis kui teised ei armasta.»

Musk rõhutas, et Cybertrucki välimus erineb teistest maasturitest. «Cybertruck näeb välja nagu selle oleks teinud tulevikust saabunud tulnukad,» lausus Tesla tegevjuht.

Cybertrucki esitleti 2019. aastal ja pool miljonit inimest on juba eeltellimuse teinud. Elektrimaasturi hind saab tõenäoliselt olema 40 000 ja 70 000 dollari (34 000 – 59 000 euro) kandis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles