Trumpi liitlase loodud sotsiaalvõrgustik meelitab ligi ISISe pooldajaid

tehnika.postimees.ee
Copy
ISISe lipp
ISISe lipp Foto: SCANPIX

Kuu aega tagasi loodud sotsiaalvõrgustik Gettr meelitab ligi ISISe pooldajaid, kes levitavad platvormil oma propagandat.

Portaal Politico analüüsis Gettri platvormi ja leidis sealt ISISe materjale, mis sisaldasid muuhulgas videoid peade maha lõikamisest, pilte, mis õhutasid üles vägivallale Lääne vastu ja isegi meeme, mis kujutasid endise presidendi Donald Trumpi hukkamist.

Trumpi endise nõuniku Jason Milleri loodud Gettr alustas tegevust juuli alguses. Sotsiaalvõrgustik üritab olla Trumpi toetajate jaoks alternatiiv Facebookile ja Twitterile ning platvormil jagatavale sisule on seatud vähe piiranguid. Trump blokeeriti aasta alguses USA Kapitooliumi ründamise järel Twitterist, Facebookist ja Youtube'ist. Endine president pole aga ise veel Gettriga liitunud.

Gettr tõmbab ISISe propaganda levitajaid ligi just sel põhjusel, et sotsiaalvõrgustikus ei modereerita postitusi. Politico leidis Gettrist vähemalt 250 kontot, mis levitasid ISISega seotud sisu.

Suured sotsiaalvõrgustikud on üritanud islamiäärmuslasi oma platvormidelt blokeerida. Sel põhjusel on äärmuslased otsinud uusi kohti oma sõnumite levitamiseks. Kui Gettr alustas, siis erinevatel platvormidel kutsuti äärmuslasi üles uue sotsiaalvõrgustikuga liituma.

Gettr pole ISISe propaganda levikut platvormil kommenteerinud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles