Samsungi lipulaeva müüginumbrid osutusid oodatust madalamaks

tehnika.postimees.ee
Copy
Samsung Galaxy S21
Samsung Galaxy S21 Foto: SCANPIX

Lõuna-Korea suurfirma Samsung revideerib oma mobiilidivisjoni, kuna viimase poole aasta müüginumbrid pole vastanud ootustele.

Lõuna-Korea uudisteportaal The Elec kirjutab, et tegemist pole tavapärase revisjoniga, vaid neid korraldatakse ette hoiatamata divisjonides, kus on probleemid. Kohaliku meedia kohaselt võib see viia ka auditini.

Samsungi viimase kvartali müüginumbrites oli näha langust ja aasta alguses esitletud uus Galaxy S21 seeria pole olnud väga edukas. Esimese kuue kuuga on mitteametlike andmete kohaselt müüdud 13,5 miljonit S21 seeria nutitelefoni. See on 20 protsenti kehvem tulemus, kui eelmisel aastal S20 seerial, mida peeti müüginumbrite järgi ebaõnnestunuks.

S21 tulemused on 47 protsenti kehvemad kui S10 omad 2019. aastal.

Hiljuti tuli välja ka uudis, et Xiaomi tõukas teises kvartalis Samsungi troonilt ja tõusis maailma suurimaks nutitelefonide tootjaks. Turu-uuringute ettevõtte Counterpoint andmetel kasvas Xiaomi turuosa 17,1 protsendile, kuid Samsungi vastav näitaja on 15,7 protsenti.

Samsungil on aga veel lootust tänavusi müüginumbreid parandada, sest 11. augustil esitleb ettevõte uusi kokkupandavaid Galaxy Z-seeria telefone.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles