Prantsuse firma tahab hakata kaameratega jälgima kodukontori töötajaid

tehnika.postimees.ee
Copy
Teleperformance tahab jälgida kodukontori töötajaid
Teleperformance tahab jälgida kodukontori töötajaid Foto: SCANPIX

Prantsuse päritolu ettevõte Teleperformance survestab USAs Colombias asuvaid töötajaid nõustuma uute lepingutega, mis lubaks kaugtööd tegevate inimeste kodudesse panna kaamerad.

Teleperformance pakub kõnekeskuse teenust mitmele suurfirmale. Ettevõttel on 380 000 töötajat üle maailma, nendest 39 000 Colombias, kirjutab NBC.

Märtsis tutvustas Teleperformance oma Colombia töötajatele töölepingu muudatust, mis võimaldaks ettevõttel paigaldada töötaja arvutile või koju kaamerad ja kõne analüüsivad seadmed. Lepingus seisis, et kaamera jälgiks inimese tööruumi ja tehismõistus analüüsiks jooksvalt videopilti.

«See leping lubaks pidevalt jälgida mitte ainult meid, vaid ka meie pereliikmeid,» kommenteeris üks anonüümseks jääda soovinud töötaja. «Ma arvan, et see on väga halb. Ma töötan oma magamistoast. Ma ei taha, et mul oleks magamistoas kaamera.»

Töötaja sõnul kirjutas ta lepingule alla, kuna kartis vastasel juhul tööd kaotada. Seni pole jälgimisseadmeid ta koju pandud.

Eelmisel aastal väljendasid Teleperformance'i töötajad Albaanias rahulolematust kaamerate ülesseadmise pärast. Albaania andmekaitse otsustas, et ettevõte ei tohi kaameraid töötajate kodudesse panna.

Teleperformance'i pressiesindaja Mark Pfeiffer kommenteeris, et ettevõte otsib pidevalt viise, kuidas teha täiendusi, mis parandaksid nii töötajate kui klientide kogemust. Tema sõnul peab enamik Colombia töötajaid Teleperformance'it hoolivaks ja usaldusväärseks tööandjaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles