Samsung tõi turule uue nutikella ja juhtmevabad kõrvaklapid

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Samsungi uued nutikellad
Samsungi uued nutikellad Foto: Samsung

Samsung esitles virtuaalsel tooteüritusel koos volditavate nutitelefonidega ka uusi kantavaid nutiseadmeid – Galaxy Watch4 nutikella ja Galaxy Buds2 kõrvaklappe.

Nutikellad on nüüd varustatud uue operatsioonisüsteemiga Wear OS Powered by Samsung ning nendega on võimalik esmakordselt mõõta lisaks vererõhule ja EKG-le ka kehakoostist.

«Kõige suurem sisuline uuendus Galaxy Watch4 nutikellade puhul on kindlasti operatsioonisüsteem. Kellad on nüüd varustatud Samsungi ja Google’i koostöös valminud Wear OS Powered by Samsung operatsioonisüsteemiga, mis tähendab, et kasutajatel on kella kaudu nüüd erinevaid Google’i teenuseid palju lihtsam kasutada ja võimalusi on rohkem. Näiteks saab nüüd kella peal kasutada väga laias valikus populaarseid spordi ja terviserakendusi nagu Adidas Running, Calm, Strava ja Spotify. Samuti saab soovi korral kellaga navigeerimiseks kasutada Google Mapsi. Lisaks on kell varustatud uue kasutajaliidesega One UI Watch 3,» selgitas Samsung Eesti mobiilidivisjoni juht Antti Aasma.

Samsungi uus nutikell
Samsungi uus nutikell Foto: Samsung

Galaxy Watch4 nutikellast tuleb müügile kaks mudelit – Galaxy Watch4 Classic ja Galaxy Watch4. Galaxy Watch4 Classic on Samsungi nutikellade kasutajatele tuttava disainiga. Selle sihverplaati ümbritseb metallist ring, mida on võimalik kella eri funktsioonide vahel liikumiseks keerata. Galaxy Watch4 on minimalistlikuma disainiga mudel, millel keeratavat sihverplaati ei ole.

Uued nutikellad on varustatud Samsungi ainulaadse BioActive sensoriga. Tegemist on lahendusega, mis ühendab endas kolm funktsiooni – optiline pulsimõõtja, elektriline südamerütmi ja bioelektrilise takistuse analüüs. Sensor lubab kasutajal nutikellaga vererõhku mõõta, EKG-d võtta, jälgida vere hapnikusisaldust ning esmakordselt ka kehakoostist mõõta. Kehakoostise mõõtmine annab kasutajatele rohkelt kasulikku infot nende tervise kohta, näiteks keha rasvaprotsent või veeprotsent. Kehakoostise mõõtmine kellaga kestab 15 sekundit, mille jooksul kogub seade kasutaja kohta 2400 andmepunkti, mille põhjal hinnang koostatakse.

«Samuti on kellal olemas kõikvõimalikud muud trenni ja vaba aja funktsioonid, mis on saadaval olnud juba varasematel Samsungi nutikelladel,» ütles Aasma.

Seespool on kellal Samsungi uus 5 nm protsessor, mis on 20% kiirem ja graafikakiip, mis on lausa 10 korda kiirem kui eelmisel mudelil. Lisaks on kellal 16 GB salvestusruumi, et kasutajad saaksid soovi korral muusikat otse kellale laadida ja seda seejärel kõrvaklappidest ilma telefoni kasutamata kuulata. Samuti on kellad eSIM tehnoloogia toega, mis tähendab, et soovi korral saab kellaga helistada ja üle interneti muusikat striimida otse nutikellalt ja telefoni kaasa võtma ei pea.

Lisaks kelladele esitles Samsung uusi Galaxy Buds2 kõrvaklappe, mis on Samsungi seni väikseimad ja kergeimad kõrvaklapid.

Samsungi uued kõrvaklapid
Samsungi uued kõrvaklapid Foto: Samsung

«Uued kõrvaklapid tulevad mürasummutusega, seega sobivad need hästi lennureisile või kohtadesse, kus väliseid helisid soovitakse vältida. Samsungi kõrvaklappide tootevalikust võiks Galaxy Buds2 klappe võrrelda Galaxy Buds Pro mudeliga. Buds2 klapid on võrreldes Buds Pro mudeliga taskukohasema hinnaga ja kergemad ning pakuvad sealjuures siiski väga head helikvaliteeti tänu klappide kahesuunalistele kõlaritele,» sõnas Aasma.

Galaxy Buds2 kõrvaklapid ja uued Galaxy Watch4 nutikellad tulevad müügile 27. augustil ja seadmeid saab eeltellida alates tänasest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles