Rootsis rohestus esimene teraselast

Marek Strandberg
, teaduse- ja tehnikatoimetuse juhataja
Copy
SSAB valtsis esimesed rohelise terase koguse juba juulis nig see tarniti Volvole. Veisniku kasutamist süsiniku asemel kavandatakse ka Saksamaa terasetööstuses. Pildil ThyssenKruppi terasetehase sisevaade Hüttenwerkis. 
SSAB valtsis esimesed rohelise terase koguse juba juulis nig see tarniti Volvole. Veisniku kasutamist süsiniku asemel kavandatakse ka Saksamaa terasetööstuses. Pildil ThyssenKruppi terasetehase sisevaade Hüttenwerkis. Foto: Rupert OberhA user, via www.imago-images.de

Rootsi terasetootja SSAB annab teada, et selle aasta juulis on nad valtsinud esimese koguse fossiilenergiavabalt toodetud terast. Ettevõtte esimene klient on Volvo.

Tegemist on olulise verstapostiga 2016. aastal loodud ühisettevõtte Hybrit Development AB tegevuses, mis seadiski eesmärgiks uudse terasetoomise juurutamise. Selle ettevõtte omanikud on terasetootja SSAB, Luossavaara-Kiirunavaara Aktsiaselts (LLKAB), mis on 1890. aastal asutatud, Rootsi riigile kuuluv kaevandusettevõte, ja Rootsi riiklik energiaettevõte Vattenfall.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles