Väärt kraam rändab hoopis Rootsi

Adele Johanson
Copy
Vanad elektroonikaseadmed harutatakse käsitsi väärt kraamiks ja väga väärt kraamiks. Viimaseid – haruldasi ja väärismetalle – Eestis ümber töödelda ei saa. Seda tehakse Rootsi ja Türgi tehastes.
Vanad elektroonikaseadmed harutatakse käsitsi väärt kraamiks ja väga väärt kraamiks. Viimaseid – haruldasi ja väärismetalle – Eestis ümber töödelda ei saa. Seda tehakse Rootsi ja Türgi tehastes. Foto: Madis Veltman

Meie kodudes on uskumatul hulgal elektroonilisi vidinaid. Kõik need, mis ka parima tahtmise juures enam tööle ei hakka, tuleks viia jäätmejaama või teeninduspunkti, kus nobedad näpud need lahti kangutavad.

Kuusakoski juhatuse esimehe Urmo Viisitamme kinnitusel on igas majapidamises keskeltläbi 70 kodumasinat ja nutividinat, millest 11 on katki. «Vaatasin kodus ringi ja mul oli 15 mobiiltelefoni. Mul on kolm last ja enamik neid telefone on kasutuskõlbmatud,» rääkis ta oma kogemusest.

Seesugust prügi tuleb meil üha juurde. Eestis müüakse iga päev peaaegu 50 tonni mitmesuguseid elektroonikaseadmeid ning ükski neist ei pea igavesti vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles