FOTOD ⟩ Sutt avas Dubai maailmanäitusel e-Eesti paviljoni

Brita-Maria Alas
, ajakirjanik
Copy
Minister Sutt ja rahvusvaheliste osalejate juht Omar Shehadeh
Minister Sutt ja rahvusvaheliste osalejate juht Omar Shehadeh Foto: EXPO

Araabia Ühendemiraatides visiidil ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Andres Sutt avas eile Dubai maailmanäitusel digilugu rääkiva e-Eesti paviljoni.

Maailma suurim ärikogunemine toimub oktoobrist järgmise aasta märtsini ning Eesti ettevõtted otsivad seal võimalusi paljudes sektorites.

Koos Expo 2020 Dubai rahvusvaheliste osalejate juhi Omar Shehadehiga tõmbas minister Sutt katte Eesti paviljoni ees seisvalt suurelt e-tähelt.

Minister kohtus ka Dubai maailmanäituse tegevjuhi Reem Al Hashimyga.

Foto: EXPO

Digitaalne, nutikas, jätkusuutlik

Eesti väljapanek Dubai EXPO-l kannab kolme märksõna: digitaalne, nutikas ja jätkusuutlik. «Neid kolme teemat tutvustatakse Eesti paviljoniga liitunud enam kui 40 Eesti ettevõtte lugude kaudu,» selgitas Eesti riigi peakomissar Daniel Schaer.

Dubai maailmanäitus algab 1. oktoobril. «Pool septembrit on veel minna ja ehkki suurem osa paviljoni sisustusest on juba paigas, siis väiksemaid ettevalmistustöid ja testimisi teeme viimase hetkeni,» rääkis paviljoni valmisolekust Eesti esinduse juht Andres Kask. Sinine esinduspaviljon asub Expo südames Mobility alal peaväljaku kõrval.

Aasta varem toimuma pidanud Expo 2020 Dubai jääb avatuks tuleva aasta märtsi lõpuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles