Jurist: ACTA vajab analüüsi

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karmen Turk
Karmen Turk Foto: Erakogu

Palju kirgi üles kütnud võltsimisvastane kaubandusleping (ACTA) vajab tingimata kas Eesti või Euroopa Liidu tasemel analüüsi, arvas ACTA-vastase petitsiooni algatanud advokaat Karmen Turk.

Ta rääkis «Aktuaalsele kaamerale», et kui lugeda kasvõi ACTA kriminaalmeetmete peatükki, leiab sealt mitu ebaselget mõistet, mille sisu ei oska keegi täpselt selgitada, vahendab ERR Uudised.

«Ma arvan, et see vajab kas Eesti riigi või Euroopa Liidu tasandil igal juhul vajab pikemat analüüsi,» märkis Turk ja tõi välja, et seadus ei kohusta internetiteenuse pakkujad oma serverites liikuva info sisu tsenseerima, küll aga õhutatakse neid mitme erineva sättega koostööle õiguskaitsjatega, sest teenusepakkuja muudetakse vastutavaks autorikaitse rikkumise «võimaldamise» eest.

«Selle kõige valguses võib internetiteenuste osujatal olla mõistlikum asuda investeerima filtreerimise ja monitoorimise tarkvarasse, et välistada oht, et rakenduvad uut laadi kahjuhüvitised, mis on ACTAga oluliselt suuremad kui täna,» arvas Turk.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles