Mobiiltelefonid ei kannata põhjamaist külma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Corbis / Scanpix
Rootsi ametiühingute esindajate sõnul ei kannata paljud mobiiltelefonid põhjamaist külma ning lakkavad miinuskraadidega töötamast.

Ametiühingute kaebus seisneb aga selles, et telefonitootjad annavad mobiiltelefonide kasutamise ja temperatuuri kohta liiga vähe informatsiooni, kirjutab VG Nett.

Kui Soome tootja Nokia soovitab oma telefone kasutada 15-25-plusskraadi juures, siis tema konkurentide LG, Siemensi ja Sony Ericssoni telefonid kannatavad -10-55-kraadist keskkonda, Apple´i tooteid seevastu alla nulli ega üle 35-kraadises keskkonnas kasutada ei ole soovitav.

Eriti vastuvõtlikud külmale on ka puutetundlikud telefonid.

Jurist Marek Anderssoni sõnul peaks liiga külma või sooja kliimaga riikidesse telefone tootvad ettevõtted sellest tarbijaid aktiivsemalt teavitama.

Nokia Rootsi kliendijuhi Anders Larssoni andmetel töötavad nende telefonid ka alla 15 kraadiga, kuid külma ilmaga võib telefoni funktsioonides tõrkeid esineda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles