Eesti päikesekatuste idufirma Roofit.solar sai rahasüsti

tehnika.postimees.ee
Copy
Eesti ettevõte Roofit.solar on müünud katuseid juba kümnesse riiki ja enamus ettevõtte müügikäibest tuleb juba täna ekspordist
Eesti ettevõte Roofit.solar on müünud katuseid juba kümnesse riiki ja enamus ettevõtte müügikäibest tuleb juba täna ekspordist Foto: Roofit.solar

Juhtiv Saksa taastuvenergia investor BayWa investeeris koos mitme tuntud Eesti ettevõtjaga päikesekatuste idufirmasse Roofit.solar.

Üle 6 miljoni euro suurust investeeringut juhtis BayWa r.e. Energy Ventures koos era- ja riskikapitali investeeringutele keskenduva EdgeCap Partnersiga. Roofit.solar on sel aastal kaasanud investoritelt ligi 8 miljonit eurot.

BayWa r.e. Energy Ventures on BayWa AG kontserni kuuluv iseseisev üksus, mis keskendub tulevikuenergia riskikapitali investeeringutele Euroopas. BayWa AG on Frankfurdi ja Müncheni börsil noteeritud 20 000 töötajaga kontsern, mis tegutseb 50 riigis nii energia-, ehitus- kui põllumajandussektoris.

Kaasinvestoritena liitusid veel Taavet+Sten (Wise, Skype jm kogemustega ettevõtjad Taavet Hinrikus ja Sten Tamkivi), kohalik riskikapitalifond Spring Capital ning tuntud IT-sektori ettevõte Helmes Investments.

Kaasatud kapitali abiga kasvatatakse päikesekatuste müüki välisturgudel, suurendataksetootmisvõimsust ning arendatakse edasi tarkvara, ütles ettevõtte juht ja asutaja Andri Jagomägi.

Roofit.solar on müünud katuseid juba kümnesse riiki ja enamus ettevõtte müügikäibest tuleb ekspordist.

Roofit.solar on välja töötanud maailmas ainulaadse elektrit tootva katusekattematerjali, mis näeb välja nagu tavaline teraskatus, kuid suudab toota elektrit sama efektiivselt kui tavapärased päikesepaneelid.

Kuna innovaatiline katusekate toodab elektrit, siis ei ole enam vaja katusele paigaldada täiendavaid päikesepaneele, mis mõjutaks maja arhitektuurset üldilmet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles