Randpere: ACTAga ühinemine toob Eestile head

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valdo Randpere.
Valdo Randpere. Foto: Liis Treimann / Postimees

Riigikogu liige Valdo Randpere leiab, et ACTAga liitumine tuleks Eestile kasuks.

Tema hinnangul on meedias peaminister Andrus Ansipi riigikogus peetud sõnavõttu kontekstist väljarebituna kajastatud, vahendab Reporter.ee.

«See, kuidas seda kajastatud on, ei ole päris see, mis seal juhtus,» ütles ta. «Tegelikult Andrus vastas sellele küsimusele päris pikalt ja siis võttis ette Õhtulehe ja tsiteeris sealt, et pärast ACTA vastuvõtmist me ei saa enam ühtegi sordiseemet kasutada oma põldudel, me ei saa enam odavaid ravimeid kasutada ja midagi oli seal veel. Ja selle kohta Andrus ütles, põhimõtteliselt selle autori ja artikli kohta, et see, kes midagi sellist ütleb, on ise vist seemneid söönud.»

Randpere sõnul on kõik ACTAs kajastatav juba praegu Eesti seadustes kirjas ja sellega liitumine tooks Eestile vaid head.

«Ta muudab Eesti autorite teosed paremini kaitstuks nendes riikides, kes ka ühinevad ACTAga. Kui ta midagi muudab, siis ta pigem muudab Eesti kui riigi, kui territooriumi usaldusväärsemaks nende silmis, kes otsustavad, millistele riikidele laiendada oma kaubanduslikku pakkumist.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles