Kaitsevägi otsib oksjonil vanadele autodele uusi omanikke

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseväe sõidukid tunamullusel õppusel Kevadtorm.
Kaitseväe sõidukid tunamullusel õppusel Kevadtorm. Foto: Sille Annuk

Kaitseväe logistikakeskus paneb täna netioksjonile enam kui 175 kaitseväe sõidukit, mis enamasti on pärit eelmise sajandi 60ndatest, 70ndatest.

Kaitseväe masinapargi uuendamise ja ühtsele kütusekontseptsioonile ülemineku tõttu pannakse oksjonile Rootsi päritolu veoautosid Volvo, USA päritolu veoautosid GMC M275A2 ja maastureid Chevrolet M1008, teatas kaitseväe peastaap.

Samuti pannakse müüki nõukogude päritolu veoautod GAZ, MAZ, URAL, ZIL ja maasturid UAZ. Pakkumisi oodatakse ka endistele Ida-Saksa päritolu veoautodele Magirus, Robur, IFA ning Lääne-Saksa päritolu veoautodele Mercedes-Benz UNIMOG, Mercedes-Benz 911 ja maasturitele Iltis.

Suure osa enampakkumisele minevate transpordivahendite väljalaskeaastaks on 1960- kuni 1970ndad. Vanimaks müüdavaks veoautoks on 1946. aastal toodetud Mercedes-Benz 911.

Sõidukite müügist saadav tulu laekub riigieelarvesse.

Eelmisel aastal hankis Kaitseväe Logistikakeskus kaitseväele pooltuhat uut transpordivahendit. Põhilise osa hangitud transpordivahenditest moodustasid Saksa päritolu veoautod DAF, UNIMOG U1300 ja Mercedes-Benz 1017A.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles