Scania elektriveok pälvis aasta jätkusuutliku veoki auhinna (1)

tehnika.postimees.ee
Copy
Scania elektriveok 25 P
Scania elektriveok 25 P Foto: Dan Boman

Scania elektriveok 25 P pälvis Itaalias 2022. aasta Sty jätkusuutliku veoki auhinna kaubaveo kategoorias. See tähistab juba kolmandat korda, mil tootja on nimetatud kategoorias esikohale jõudnud.

Elektriveok 25 P osutus žürii lemmikuks pärast mitmete erinevate oluliste aspektide hindamist, mille hulka kuulusid jõuülekanne, kütusetüüp, käigukast, turvasüsteemid, mugavus, ühenduvus, kuluefektiivsus ja üleüldine jätkusuutlikkus ning komponentide taaskasutatavus.

Žürii kiitis Scania veokit, kuna tegu on lahendusega, mis on olemas nüüd ja praegu. «Sty auhinna omistamine Scaniale on tõestus sellest, et süsinikuvaba linna- ja regionaaltransport on midagi enamat kui ainult unistus järgmise põlvkonna vedajate jaoks,» arvasid nad.

Auhind anti üle Scania Itaalia tegevjuhile ja presidendile Enrique Enrichile. «See auhind on järjekordne kinnitus Scania poolt saavutatud tehnoloogilisest tasemest säästva transpordi valdkonnas. Elektrilised lahendused sobivad paljudeks erinevateks kasutusjuhtudeks, seejuures eriti hästi lühikesi ja keskmiseid vahemaid läbivate vedude jaoks ning vastavad ka erinevatele nõudmistele õhusaaste ja mürale osas,» ütles Enrichi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles