Test: külmale pidasid kõige paremini vastu Samsungi telefonid

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv
Pilt on illustreeriv Foto: SCANPIX

Soome ajakirja MikroPC tehnikaarvustajate meeskond katsetas külmakraadide käes 15 populaarsemat Soomes müüdavat mobiiltelefoni, neist kõige paremini pidas külmale vastu Samsungi nutitelefon Galaxy S II.

Testid telefonidega viidi läbi Soomes Espoos asuvas VTT riigi tehnilise uurimiskeskuse kliimakambris.

MikroPC avastas, et külmale kõige vastupidavam nutitelefon oli Samsung Galaxy S II, mis töötas kuni –35-kraadise temperatuuriga. Galaxy S II oli ka ainus nutitelefon, mis töötas tõrgeteta madalamal temperatuuril kui –30 kraadi.

Uurimislabori algne temperatuur oli 0 °C, mida langetati viie kraadi võrra, kuni kõik nutitelefonid lakkasid töötamast. Populaarseimad nutitelefonid andsid üksteise järel külmale alla, kuid kõik viis katses osalenud Samsungi telefoni tulid toime ka madalamal temperatuuril kui –20 °C.

Üks olulisemaid tegureid, mille tõttu nutitelefonid külmal temperatuuril ei toimi, on aku. Kui temperatuur langeb piisavalt madalale, tuvastab telefon ka täielikult laetud aku puhul, et aku on tühi ja ei käivitu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles