Eesti arvutimänguri võimalik üleminek lõi e-spordimaailma kihama

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Robin "ropz" Kool.
Robin "ropz" Kool. Foto: HLTV.org

Alates 2017. aastast Saksamaa CS:GO meeskonnas Mouzis mängiv 21-aastane eestlane Robin «Ropz» Kool on sahinate järgi vahetamas meeskonda.

Ropzi võimalikust klubivahetusest on räägitud juba pikalt, kuid aasta lõpus on need jutud kogunud hoogu. Kuuldavasti on ta pidanud läbirääkimisi nii FaZe’i kui ka G2ga. HLTV kirjutab, et eestlane eelistab FaZe’i ning tema üleminek on vaid vormistamise küsimus.

Ropzi leping Mouziga kehtib 2022. aasta kevadeni, kuid HLTV andmetel võib üleminek teoks saada juba talvisel puhkepausil.

Kui Ropz peakski FaZe’iga liituma, asendaks ta 29-aastast legendaarset rootslast Olof «⁠olofmeister⁠» Kajbjerit.

FaZe’i kuulub ka Ropzi endine meeskonnakaaslane Finn «karrigan⁠» Andersen, kellega eestlane mängis Mouzis aastatel 2019–2021. Just tema sidemeid peetakse ühes peamiseks mõjutajaks Ropzi uue koduklubi valikul.

FaZe'iga liitumine oleks Ropzi karjääris edasiminek. Mouz asub CS:GO maailma edetabelis 18. ning FaZe on kaheksandal positsioonil.

Fännidele pakub Ropzi võimalik üleminek FaZe’i palju elevust. Teda peetakse juba praegu üheks parimaks mängijaks, kuid meeskonna ebaühtlase taseme tõttu on suured areenid jäänud seni vallutamata. Seetõttu on juba pikalt oodatud, et Ropz saaks enda oskusi näidata mõnes suuremas tiimis. Seda enam, et profikarjääri jooksul ongi ta mänginud vaid Mouzis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles