Kümne miljardi eest teadusaparatuuri lastakse õhku (12)

Marek Strandberg
, teaduse- ja tehnikatoimetuse juhataja
Copy
James Webbi teleskoobi asetamine testimiskambrisse. Ariane 5 raketi stardiajaks, millega teleskoop pargitakse 1,5 miljoni kilomeetri kaugusele Maast, on määratud 25. detsember kella 14.20 alates.
James Webbi teleskoobi asetamine testimiskambrisse. Ariane 5 raketi stardiajaks, millega teleskoop pargitakse 1,5 miljoni kilomeetri kaugusele Maast, on määratud 25. detsember kella 14.20 alates. Foto: NASA / SWNS

OTSEÜLEKANNE
25. detsembril raputab inimkonda sööst maailma juurte juurde. See hetk, mis on plaanitud 14.20 peale Eesti aja järgi, võib olla täidetud suure rõõmuga, nagu inimese astumine Kuu pinnale, või kätkeda endas ütlemata sügavat kurbust ning valu, kui teleskoobi lähetamine luhta läheb.
Postimees teeb sündmusest otseblogi.


 

Tänaseks on teada antud, et Euroopa ja Kanada ning Ühendriikide kosmoseagentuuride ühisloomingu - James Webbi kosmoseteleskoobi - start toimub 25. detsembril kell 14.20 Eesti aja järgi Prantsuse Guajaanast. Kosmoseteleskoop lahkub Maalt ning võtab kursi Lagrange 2 punkti, mis asub Päikese ja Maa joonel 1,5 miljoni kilomeetri kaugusel Maast.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles