Kupee-linnamaastur Volkswagenilt nüüd Eestis saadaval ja hinnad teada

tehnika.postimees.ee
Copy
Volkswagen Taigo
Volkswagen Taigo Foto: Tootja foto

Esimene väike kupee-linnamaastur Volkswagenilt kannab nime Taigo. Langev katusejoon ja tavapärasest veidi kõrgem juhi istumisasend annavad Taigole ainulaadse ja dünaamilise kuju. Valikus on kaks jõuallikat kolmes võimsusastmes ja kolm varustustaset.

Volkswagen Taigoga tutvumist ei pea sugugi alustama mootorivalikust. Võib hoopis lahti teha YouTube’i ja alustada tutvust muusikavideote vahendusel. Nimelt on Taigo osaline kolmes noorte artistide videos: Chris James «The Cool Kid», GHEIST «Home Again» ja YUGEN BLAKROK «PEDESTAL».

Esiveoline Taigo on saadaval 1,0-liitrise bensiinimootoriga, võimsustega 70 kW/95 hj või 81 kW/110 hj ning 1,5-liitrise bensiinimootoriga, võimsusega 110 kW/150 hj. Varustust saab valida kolmes astmes: Life, Style ja R-Line.

Baasmudelil Life (1,0 TSI mootor võimsusega 70 kW/95 hj, viiekäigulise manuaalkäigukastiga) on lai valik standardfunktsioone, nagu näiteks multifunktsionaalne rool, kliimaseade, otsasõidu eest hoiatav süsteem Front Assist koos autonoomse hädapidurdussüsteemiga, reahoidmisabiline Lane Assist ja LED-esituled. Lisaks on Life'i paketis App Connect, mis võimaldab kasutada äppe sõiduki multimeediaekraanil. Soovi korral võib valida 1,0-liitrise bensiinimootori võimsusega 81 kW/110 hj.

Varustustasemel Style on Apple CarPlay ja Android Auto toega juhtmevaba App-Connect. Lisaks on sõidukil IQ.LIGHTi leed-maatriksi esituled koos leed-päevatuledega. Taigo Style on saadaval nii 1,0-liitrise bensiinimootoriga (81 kW/110 hj), mille puhul on valida viiekäigulise manuaalkäigukasti või seitsmekäigulise topeltsiduriga automaatkäigukasti vahel, kui ka 1,5-liitrise bensiinimootoriga (110 kW/150 hj ) koos seitsmekäigulise topeltsiduriga automaatkäigukastiga.

R-Line'i varustustase on valik neile, kes eelistavad sportlikku üldmuljet. R-Line'i varustustasemel on madalam kaitseraud R-Line'i disainiga, tagumine difuusor, sportlikud kõrgläikega mustad elemendid ja suuremad veljed (kuni 18-tollised). Interjööris on kasutatud musta laepolstrit. R-Line'i varustuses on kahetsooniline automaatkliimaseade Air Care Climatronic, Digital Cokcpit Pro, Ready 2 Discoveri info- ja meelelahutussüsteem ning soojendusega esiistmed.

Olenevalt varustustasemest on lisatasu eest võimalik tellida erinevaid kujunduspakette ning samuti on võimalik sõidukile lisada eemaldatav haakekonks.

Volkswagen Taigo.
Volkswagen Taigo. Foto: Tootja foto

Interjööri keskne element on standardvarustuses digitaalne Digital Cockpiti näidikupaneel. Soovi korral saab sõidukit täiendada musta katuse, kallutatava ja avaneva panoraamkatuseluugi ning tehnoloogiliste funktsioonidega, nagu IQ.DRIVE Travel Assisti juhiabi, mis võimaldab sõita osaliselt autonoomsel režiimil.

Volkswagen Taigo hind algab 19 750 eurost. 1,5-liitrilise bensiinimootori ja automaatkäigukastiga Style varustustasemel Taigo hind algab 27 236 eurost.

Volkswagen Taigo.
Volkswagen Taigo. Foto: Tootja foto
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles