Aasta kõige turvalisem auto on Jaapani tootjalt

tehnika.postimees.ee
Copy
Subaru Outback 2021
Subaru Outback 2021 Foto: Tootja foto
  • Subaru Outbackile anti aegade kõrgeim punktisumma kahes kategoorias.
  • Tulemusele aitab kaasa kaasa Subaru ainulaadne EyeSighti süsteem.

Tavapäraselt koostab Euro NCAP igal aastal kokkuvõtte eelneva 12 kuu jooksul tehtud turvatestidest. Ohutuskatsete koondhindega 88,8 protsenti edestas Subaru Outback mullu kõiki oma konkurente ning Euro NCAP nimetas ta kõige turvalisemaks 2021. aastal testitud autoks kõikide autoklasside lõikes.

Subaru on autotootjana juba aastaid rõhutanud, et nende eesmärk on valmistada maailma kõige turvalisemaid autosid. Euro NCAP on varasematel aastatel oma segmendi kõige turvalisemateks sõidukiteks tunnistanud Subaru XV ja Foresteri. Nüüd kinnistas Subaru, et selle eesmärgi poole püüdlemist jätkatakse ka uue Outbackiga.

Eraldi toodi esile Subaru Outbackile antud aegade kõrgeimat punktisummat nii ohutusabisüsteemide kui ka vähekaitstud liiklejate osas. Lisaks tunnustati Outbacki suurte pereautode klassis parimate tulemuste eest, mis puudutab laste ohutust.

Mitmes kategoorias aitas Outbacki silmapaistvatele tulemustele oluliselt kaasa Subaru ainulaadne EyeSighti süsteem. See stereokaamerate abil kokkupõrkeid vältida aitav juhiabisüsteem, nagu ka püsiv sümmeetriline nelikvedu kuuluvad täna kõikide Subaru mudelite põhivarustusse.

Subaru Outback 2021
Subaru Outback 2021 Foto: Tootja foto

Hinnatud nelikveoliste autode tootja lähituleviku eesmärk on, et Subarus või Subaru tõttu ei saaks keegi surma ega raskelt vigastada. See eesmärk laieneb peale autos viibijate ka jalakäijatele, jalgratturitele ja teistele vähekaitstud liiklejatele.

«Subaru on seadnud sihiks valmistada maailma turvalisemaid autosid. Subaru mudelite järjekordsed kõrgeimad ohutushinnangud näitavad, et eesmärgi saavutamisel ollakse kindlalt õigel teel,» ütles Ringo Rahumeel Subaru Nordicust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles