Consumer Reports hindas Mazda sõidukid parimateks, Tesla põrus

tehnika.postimees.ee
Copy
Mazda CX-3
Mazda CX-3 Foto: Tootja foto
  • Cosumer Reportsi edetabel torkab silma testide põhjalikkuse poolest.
  • Tihe konkurents: Mazda ja viienda koha saanud Honda vahe on ainult 5 punkti.

Tunnustatud ja erapooletu Ameerika tarbijaorganisatsioon Consumer Reports avaldas raporti, millesse on ritta pandud parimad autotootjad. Põhjalikul hindamisel arvestatakse näiteks mudelite vastupidavust, aga ka klientide rahulolu.

Konkurents tootjate vahel oli tavapäraselt tihe ning esikoha pälvinud Mazdat ja viienda koha saavutanud Hondat eraldas vaid viis punkti. Mazda edestas edetabelis vastavalt teise ja kolmanda koha saavutanud BMW ja Subaru kaubamärke. Poodiumilt jäid välja neljanda koha saavutanud Porche ning viiendale ja kuuendale kohale platseerunud Honda ning Lexus.

Consumer Reportsi eksperdid võtavad sõidukite hindamisel arvesse autotestide andmeid ning vastupidavuse ennustamiseks analüüsitakse ka uute mudelite kohta raporteeritud vigade hulka. Samuti hinnatakse klientide tagasisidet ja sõidukite turvavarustust. Igas kategoorias jagatakse laiali kindel arv punkte ning lõpliku skoori moodustab kõikide kategooriate liidetud punktisumma.

Oluline on märkida, et edetabeli koostavad Ameerika eksperdid Ameerikas müüdavate mudelite põhjal. Cosumer Reportsi edetabel torkab silma testide põhjalikkuse poolest. Iga mudelit hinnates viiakse läbi üle 50 erineva testi ja analüüsi, et potentsiaalsed ostjad saaks kindlad olla, et kõik olulised faktorid on arvesse võetud.

Mazda CX-3
Mazda CX-3 Foto: Tootja foto

Erinevatel aastatel avaldatud raporteid kõrvutades on näha, et aastate jooksul on autode koostekvaliteet ja pakutav sõiduelamus paranenud ning konkurents autotootjate vahel ainult kasvab. Sellest annab tunnistust kasvõi asjaolu, et esikoha pälvinud Mazda sai kokku 80 punkti, seejuures on aga viienda koha saanud Hondaga vahe ainult 5 punkti. Huvitav on märkida, et Tesla jäi alles 16. kohale.

Mazda CX-3
Mazda CX-3 Foto: Tootja foto
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles