Süvavõltsinguga presidendiks: Lõuna-Korea poliitik läheneb noortele tehisintellekti juhitud avatariga

Kang Jin Kyu
, AFP ajakirjanik
Copy
Tehisintellektiga presidendikampaaniat juhtiv Baik Kyeong-hoon näitab ekraanilt Lõuna-Korea presidendikandidaadi Yoon Suk-yeoli digitaalset avatari, mis on hea näide sellest, kui kaugele kunstlikult loodud videod ehk süvavõltsingud on jõudnud.
Tehisintellektiga presidendikampaaniat juhtiv Baik Kyeong-hoon näitab ekraanilt Lõuna-Korea presidendikandidaadi Yoon Suk-yeoli digitaalset avatari, mis on hea näide sellest, kui kaugele kunstlikult loodud videod ehk süvavõltsingud on jõudnud. Foto: JUNG YEON-JE/AFP/Scanpix

Ühe tuntud poliitiku kontoris Soulis proovivad noored kampaaniatöötajad kasutada süvavõltsingu ehk deepfake’i tehnoloogiat, et saavutada peaaegu võimatut: muuta üks keskealine Lõuna-Korea presidendikandidaat noortele lahedaks

Opositsioonilise Rahvapartei kandidaadi Yoon Suk-yeoli meeskond on loonud erakonna esinumbrist tundidepikkuste spetsiaalselt salvestatud kaadrite abil digitaalse avatari, mille nad rakendasid 9. märtsil toimuvate valimiste eel kampaaniasse, mis sai nimeks AI Yoon ehk Tehisintellekt Yoon.

Tehisintellekti on valimiskampaaniates kasutatud varemgi, alates süvavõltsitud videost, kus Barack Obama solvab Donald Trumpi, kuni New Yorgi linnapeakandidaadi Andrew Yangi ebaõnnestunud kampaaniani metaverse’is.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles