Jaguar Land Rover ja Nvidia hakkavad koos looma isejuhtivat autot

tehnika.postimees.ee
Copy
Jaguar Land Rover ja Nvidia alustasid koos isejuhtiva sõiduk arendamist.
Jaguar Land Rover ja Nvidia alustasid koos isejuhtiva sõiduk arendamist. Foto: Tootja foto
  • ● Esimesi partnerlusest sündinud sõidukeid on oodata 2025. aastal.

Jaguar Land Rover sõlmis mitmeaastase strateegilise koostöö lepingu Ameerika tehnoloogiaettevõttega Nvidia, kes on kõige laiemalt tuntud graafikaprotsessorite tootjana. Üheskoos hakatakse looma isejuhtivate sõidukite tarbeks järgmise põlvkonna tehnilisi lahendusi.

Alates 2025. aastast ehitatakse kõik uued Jaguari ja Land Roveri sõidukid Nvidia Drive™ tarkvaraplatvormile. See võimaldab pakkuda laia valikut ohutussüsteeme, autonoomse sõidu funktsioone, parkimisabisid ja teisi juhiabisüsteeme. Et Nvidia on tugev tehisintellekti ehk AI arendamisel, siis plaanitakse sõitjateruumis kasutada tehisintellekti autojuhi ja reisijate jälgimiseks ning sõidukiga toimuva paremaks visualiseerimiseks.

Tegemist on ühise arendustööga. Koostöös loodud autod peaks saavutama isejuhtivuse kolmanda taseme (viiest võimalikust), mis tähendab, et sõiduk suudab jälgida oma ümbrust ning võtta vastu otsuseid ilma inimese sekkumiseta, samas peab inimjuht olema roolis valmis juhtimist üle võtma.

Jaguar Land Roveri tegevjuht Thierry Bollore ja Nvidia tegevjuht Jensen Huang.
Jaguar Land Roveri tegevjuht Thierry Bollore ja Nvidia tegevjuht Jensen Huang. Foto: Tootja foto

«Koostöö turuliidri Nvidiaga on oluline osa meie Reimagine-strateegia elluviimisel ning avab meie tulevastele sõidukitele uued võimalused,» ütles Jaguar Land Rover tegevjuht Thierry Bolloré.

Nvidia asutaja ja tegevjuht Jensen Huang ütles, et on koostöö üle elevil: «Järgmise põlvkonna sõidukid muudavad autotööstuse üheks kõige suuremaks ja kõige arenenumaks tehnoloogiavaldkonnaks. Tarkvaralahendustel põhinevad ja ümberprogrammeeritavad autopargid pakuvad terve sõiduki eluea vältel uusi funktsioone ja teenuseid.»

Nvidia pole autotööstuses uustulnuk. Koostööd tehakse Mercedes-Benzi, Volvo ja Audiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles