ABB hakkab arendama satelliidipildi tehnoloogiat, mis aitab tuvastada keskkonnamuutusi peaaegu reaalajas

tehnika.postimees.ee
Copy
Keskkonnasatelliit hakkab jälgima nii maismaapiiride muutumist kui ka inimtegevuse jälgi.
Keskkonnasatelliit hakkab jälgima nii maismaapiiride muutumist kui ka inimtegevuse jälgi. Foto: ABB

ABB Grupp sai 30 miljoni dollari suuruse tellimuse Kanada andme- ja analüüsiettevõttelt EarthDaily Analytics Corp. järgmise põlvkonna multispektraalsete pildistamissüsteemide arendamiseks ning tootmiseks. Pildistamissüsteemid on kavas paigutada kümnele satelliidile Maa orbiidil ning nende abil saab tuvastada keskkonnamuutusi praktiliselt reaalajas.

«Praegused maavaatlussatelliitide süsteemid pakuvad kas kõrget pildikvaliteeti madala katvusega või madalat pildikvaliteeti suure katvusega,» kommenteeris EarthDaily Anatlyticsi tegevjuht Don Osborne lahenduse vajalikkust. «See uus lahendus aga võimaldab kõrge pildikvaliteedi ja rikkaliku spektriribade mitmekesisuse koos igapäevase globaalse katvusega – midagi, mida pole kunagi varem saavutatud.»

Kui ABB tehnoloogia on satelliitidel kasutusele võetud, jäädvustab see pidevalt pilte planeedi maismaa-massist ja suurtest merealadest. EarthDaily Anatlyticsi tehisintellektil põhinev analüüsisüsteem töötleb seejärel nendelt piltidelt kogutud andmeid mis tahes salvestatud muudatuste põhjal ja loob praktilisi teadmisi, mis sisaldavad infot Maa ökosüsteemide olukorra ning kliimamuutuste mõju ja arengute kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles