Chrome´i ja Firefoxi brauserite «100. versiooni probleem» teeb osa vanemaid veebe varsti katki (2)

Kaido Einama
, ajakirjanik
Copy
Brauserite versioonid uuendatakse 100 peale ilmselt natuke hiljem, kui selgub, et see probleem mõjutab paljusid tähtsaid veebilehti.
Brauserite versioonid uuendatakse 100 peale ilmselt natuke hiljem, kui selgub, et see probleem mõjutab paljusid tähtsaid veebilehti. Foto: Pexels / Pixabay

Nii nagu 1999. aastal oodati suurt aasta 2000 probleemi, mis vanematele infosüsteemidele aastaarvu suuruse tõttu ülejõu käib, nii on meid sel kevadel ootamas brauserite n-ö sajanda versiooni probleem, mille olemus on sama - kui brauseri versiooni salvestati veebilehel kahekohalise numbrina, siis ei pruugi kodulehe tarkvara enam õigesti töötada.

100. versiooni probleemile juhtis tähelepanu veebibrauserit Firefox arendav Mozilla oma blogis. Nii nagu 2000. aasta probleem tekkis sellest, et mõnedes vanemates infosüsteemides kasutati aastaarvu salvestamiseks vaid kahte numbrit, mis peale 99 muutus 00-iks, siis brauseriversioonidega on sama lugu.

Hetkel on Chrome´i uusim versioon 98, Firefoxil 97. Tavalise tempoga uuendades peaks Chrome´i versioon 100 välja tulema märtsi lõpus (arvatavasti 29. märtsil), Firefoxil aga 3. mail. Seega muutub veebilehtedel, mis kasutaja brauseri versiooni järgi sisu näitavad, versiooninumber kahekohalisest kolmekohaliseks. Vanades süsteemides, kus salvestatakse vaid kaks numbrikohta, saab brauseri versiooniks siis 00 ja mida kodulehe tarkvara siis ette võtab, on kohati raske ennustada. Veeb võib katki minna või otsustab, et kasutaja brauser on sisu näitamiseks liiga vana ja kuvab veateate.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles