Uusi internetikasutajaid lisandub vanemate ja vaesemate seast

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvutid
Arvutid Foto: SCANPIX
Värske uuringu tulemustest selgus, et Eestis on internetikasutajate arvu kasv peatunud ja mõnes sihtrühmas isegi vähenenud. Uusi kasutajaid tuleb juurde vanemate ja väiksema sissetulekuga inimeste seast.

Uuringu viis läbi internetiuuringute agentuur Gemius ja tulemused näitavad, et Eesti internetiturg on küllastumas ning uusi kasutajaid lisandub eeskätt nendes sihtrühmades, kus internetikasutus on seni väiksem olnud. «Eelmisel aastal oli kõige suurem vanemaealiste internetikasutajate hulga kasv,» lausus Gemius Eesti tegevdirektor Toomas Tepomes.

2008. aasta alguses loendas Gemius vanemaid kui 55-aastaseid internetikasutajaid ligi 86 000, detsembris oli neid juba üle 93 000. Oluliselt kasvas internetikasutus ka talunike, töötute ja lihttööliste seas. Seevastu traditsiooniliseks internetisurfajate põlvkonnaks peetud 15-24-aastaste noorte seas vähenes kasutajate arv 12 000 võrra.

Sissetulekute võrdluses oli kasv suurim madalama sissetulekuga internetikasutajate seas. Kuni 3000-kroonise sissetulekuga internetikasutajate hulk suurenes 27 protsendi võrra.

Ka internetikasutajate geograafia osas on esile kerkinud uued piirkonnad. Kuigi kõige rohkem ehk üle 203 000 on internetikasutajaid endiselt Tallinnas, on internetikasutajate hulk nii pealinnas ja Harjumaal näidanud mõneprotsendist kahanemistrendi. Suurem internetikasutajate arvu kasv oli eelmisel aastal Valgamaal, Saaremaal, Võrumaal ja Hiiumaal. Absoluutarvudes lisandus kõige rohkem ehk ligi 3200 internetikasutajat Tartusse ja Tartumaale.

Internetikasutajaid on Gemiuse andmetel Eestis kokku 762 000.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles