Päevatoimetaja:
Kaido Einama
Saada vihje

Osaka ülikoolis meisterdati Jaapani hinnatud veiseliha mikrokäntsakas

Just nii suure wagyu «lihakäntsaka» (esiplaanil) bioprintisid Osaka ülikooli insenerid tüvirakkudest kasvatatud koerakkudest. Taustal veisest eraldatud lihatükk.
Just nii suure wagyu «lihakäntsaka» (esiplaanil) bioprintisid Osaka ülikooli insenerid tüvirakkudest kasvatatud koerakkudest. Taustal veisest eraldatud lihatükk. Foto: Fotomontaaž

Osaka ülikoolis on 3D-bioprinditud sobiva faktuuriga taist, pekist ja veresoontest läbikasvanud marmorja struktuuriga wagyu veiselihakäntsakas, mille komponendid on tüvirakkudest kasvatatud koerakud.

Projektijuhi Michiya Matsusaki sõnul on tulemus paljulubav, sest sedapuhku on tüvirakkudest eelnevalt kasvatatud nii lihaskoe, rasvkoe kui ka veresoonte rakke ning 3D-printimise tehnikaga need omavahel läbipõimitult vormitud mikrokäntsakaks mõõtudega 1,5 x 0,5 x 0,5 cm.

Tagasi üles