Vanu tuulegeneraatoreid võib ees oodata põhjalik riiklik kontroll

Marek Strandberg
, teaduse- ja tehnikatoimetuse juhataja
Copy
TTJA esindaja korjas murdunud tuuliku ümbert maast polte ja pildistas neid hilisema analüüsi jaoks. Murdekohal oleval vaheplatvormil ei käidud.
TTJA esindaja korjas murdunud tuuliku ümbert maast polte ja pildistas neid hilisema analüüsi jaoks. Murdekohal oleval vaheplatvormil ei käidud. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Salme tuulepargis toimund õnnetus võib sisse juhatada ulatuslikuma eakamate tuugenite kontrolli. Asjasse toob selgust Kati Tamtik, Tarbijakaitse ja Tehnilise Jäerelevalveameti ehitus- ja raudteeosakonna juhataja.

Salme tuulepargis 15. veebruaril murdunud tuulegeneraatori mastiga toimunu on võetud Tarbijakaitse ja Tehnilise järelevalve Ameti (TTJA) erilise vaatluse alla, sest eakaid ja lihtsalt vanemaid tuulikuid on Eestis üksjagu. Sõnajalgade tuulepargi ohvriteta õnnetus võib aga pärast selle põhjuste selgeks tegemist sisse juhatada ametivõimude ulatuslikumad kontrollreidid märkimisväärselt võimsamate tuugenite juurde. On ebaselge, kas hakatakse järelvalveks looma riiklikku tuugenite registrit või piisab ehitusregistri täiendamisest täpsustatud andmetega. Tuugenite ehitamisele nii maale, kui merele sooviks aga amet reageerida omaette osakonna loomisega ning ametnike juurdepalkamisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles