Lõplikult surnud ⟩ BlackBerry telefone enam ei tule, teatas tuntud mobiilibrändi viimane omanik

Kaido Einama
, ajakirjanik
Copy
BlackBerry telefonide hiilgeaeg jäi aastatuhande alguskümnendi(te)sse. Need olid e-postile keskendunud äritelefonid täheklaviatuuri ja turvalise äritarkvaraga. Pildil 2012. aasta tippmudel.
BlackBerry telefonide hiilgeaeg jäi aastatuhande alguskümnendi(te)sse. Need olid e-postile keskendunud äritelefonid täheklaviatuuri ja turvalise äritarkvaraga. Pildil 2012. aasta tippmudel. Foto: Mike Cassese / REUTERS / Scanpix

Nullindatel oma tähelennu teinud klaviatuuriga nutitelefon Blackberry on juba mitu korda peaaegu lõpetanud, kuid seni püsis lootus, et ehk tuleb legendaarne telefon tagasi. Eile teatas kaubamärgi viimane omanik, et lõpetab tegevuse ja seda telefoni me enam ei näe.

Blackberryl oli omal ajal kaks suurt eelist, nii et see sai ärikasutajate seas pea kõige populaarsemaks telefoniks: sel oli täisklaviatuur kõigi tähtedega ning lisaks pakkus tootja hulga mugavat ja turvalist äritarkvara. Paraku andis telefoni edule esimese suure hoobi Apple´i iPhone´i tulek ning lõplikult tõrjus ärimobiili turult Google´i Android.

Selleks, et muutuvas maailmas pinnal püsida, tuli 2015. aastal välja esimene Androidiga Blackberry, kuid see ei suutnud tuntud äritelefoni enam päästa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles