Honori uued kõrvaklapid mõõdavad kõrvast kehatemperatuuri

tehnika.postimees.ee
Copy
Honor Earbuds 3 Pro kõrvaklapid.
Honor Earbuds 3 Pro kõrvaklapid. Foto: Honor

Kui tavaliselt on kõrvaklappidest abi muusika kuulamisel või kõnedele vastamisel, siis Barcelonas toimuval mobiilimaailma suurüritusel Mobile World Congress 2022 esitletud Honori uued juhtmevabad klapid mõõdavad kõrvast ka kehatemperatuuri, mis koroonaviiruse leviku ajal on üsna vajalik omadus.

Kui tunned end kehvasti, siis annavad saabuvast palavikust varakult märku Honori uued kõrvaklapid Earbuds 3 Pro, mis mõõdavad kehatemperatuuri sellisest kohast, kust peakski saama üsna usaldusväärse näidu - kõrva seest. Kui juhtmevabad klapid ongi kõrvas kasutusel, siis saab mobiiliäpi kaudu hetkega teada, kui temperatuur palavikku näitab.

Kõrvaklappidel on nagu kõlaritelgi sees mitu kõlarielementi - üks suurem, 11-millimieetrise läbimõõduga, mis edastab basse ja keskmisi sagedusi ning lisaks tviiter ehk kõrgematele sagedustele pühendunud helikiirgur.

Korpus näeb välja üsna sarnane Apple´i AirPods Pro klappdega. Aktiivne mürasummutus eemaldab taustahelid ja vähendab neid kuni 46 dB.

Honor Earbuds 3 Pro
Honor Earbuds 3 Pro Foto: Honor

Esimest korda on kõrvasisestes klappides ka temperatuuriandur. Kui näiteks nutikellade kehatemperatuuri mõõtjad võivad kohati üsna ebatäpsed olla, siis kõrvasisesed klapid peaksid Honori kinnitusel mõõtma +/- 0,3 °C täpsusega. See pole küll tavalise kraadiklaasi täpsus, aga tõsisema haigeksjäämise registreerib siiski ära. Tavalised kehatermomeetrid on enamasti 0,1-kraadise täpsusega.

Juhtmevabad kõrvaklapid kestavad ühe laadimisega kuni kuus tundi, laadimiskapsliga koos on kuulamisajaks kuni 24 tundi. kiirlaadimisega saab 65% akust täis kümne minutiga.

IP54 standardile vastavus tähendab, et nendega saab ka sporti teha või vihmaga välja minna, sest alates IP44-st on seadmetel veekindlus niiskuse ja kerge vihma suhtes.

Honor Earbuds 3 Pro hakkab maksma ligi 200 eurot, müügile tuleku kuupäeva pole veel teada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles