Ameeriklased on hakanud harvemini autot vahetama

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Utah tänavapilt. Keskmiselt vahetab ameeriklane autot iga 57 kuu ehk peaaegu iga viie aasta tagant.
Utah tänavapilt. Keskmiselt vahetab ameeriklane autot iga 57 kuu ehk peaaegu iga viie aasta tagant. Foto: SCANPIX

Keskmiselt vahetab ameeriklane autot iga 57 kuu ehk peaaegu iga viie aasta tagant, näitab uuringufirma Polk eelmise aasta kolmanda kvartali tulemustel tuginev statistika.

Analüütikud märgivad , et see on kõige pikem auto hoidmise aeg alates võrdlusandmete avaldamise algusest 2003. aastal, vahendab Automotive News.

Soetatud uut autot hoiavad ameeriklased keskmiselt 71,4 kuud ehk peaaegu kuus aastat. 2003. aasta alguses oli see näitaja vastavalt 49,8 kuud ehk veidi rohkem kui neli aastat. Kasutatud auto müüvad ameeriklased maha 49,9 kuu pikkuse kasutamisaja järel. 2003. aastal oli see näitaja 32,3 kuud ehk vähem kui kolm aastat.

Analüütikute sõnutsi on auto kasutamise aja pikenemisel mitmeid põhjusi. Esiteks on tööturul valitsev ebastabiilsus ning töötuse kasv sundinud autoostjad konservatiivsemat joont hoidma. Teiseks on ameeriklased hakanud võtma pikemaajalisi laene ning kolmandaks püüavad autotootjad sõidukitele anda üha pikemaajalisemat garantiid, mis ostjate jaoks tähendab ka auto töökindluse suurenemist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles