Eesti ettevõte aitab Taani kruiisisadamat kaldaelektriga varustada

tehnika.postimees.ee
Copy
CMS Cruiser.
CMS Cruiser. Foto: Shore Link

Aarhusi kruiisisadam Taanis hakkab uue kaldaelektri terviklahenduse raames kasutama Eesti ettevõtte Shore Link tarnitavat tehnolahendust Shore Link CMS Cruiser. Eestlaste projektipartneriks Taanis on tehniliste terviklahenduste pakkuja PowerCon.

Sadamatele, sadamarajatiste operaatoritele ja laevaomanikele keskkonnasõbralikke lahendusi arendav tehnoloogiaettevõte Shore Link annab enda projekteeritud ja ehitatud CMS Cruiseri Aarhusi sadamale kaldapealse energiavarustuse tagamiseks üle 2023. aasta kevadel.

Ettevõtte väitel sobib kõnealune kruiisislaevade kaablihaldussüsteem oma kompaktsuse ja merekeskkonda sobiva disaini tõttu eriti hästi kruiisilaevade ühendamiseks vähese liikumisruumiga sadamates. Nad märgivad, et lahenduse üks olulisemaid omadusi on võimalus ühendada ja lahti ühendada kõik laeva kaablid ka üksteisest sõltumatult. Samuti CMS Cruiser on täielikult kooskõlas rahvusvaheliste IEC 80005 standardi nõudmistega.

Shore Linki tegevjuht Klaus Kopelmani sõnul on nende meeskond tänaseks kaldaelektrilahenduste pakkumisel omandanud väga hea kogemuse ja nad on valmis samaaegselt ka erinevaid projekte juhtima. Lähiajal ongi neil plaanis veel mitu kaldaelektri- ja laadimisprojekti käivitada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles