Relvaabi Ukrainale: Brežnevi-aegsetest rakettidest ülimoodsate tapjadroonideni

Kaido Einama
, ajakirjanik
Copy
Vene päritolu S-400 relvasüsteem on kasutusel Kaliningradis, kuid ka Türgi ostis hiljuti sellised. USA ettepanek Türgile õhutõrjesüsteem Ukrainale anda lükatakse ilmselt tagasi.
Vene päritolu S-400 relvasüsteem on kasutusel Kaliningradis, kuid ka Türgi ostis hiljuti sellised. USA ettepanek Türgile õhutõrjesüsteem Ukrainale anda lükatakse ilmselt tagasi. Foto: Reuters / Scanpix

Ehkki Ukrainale Poola Mig-29 hävitajate andmine endiselt toppab, liiguvad Vene invasiooni tagasitõrjumiseks riiki relvasaadetised nõukogudeaegsest tehnikast kuni kõige moodsamate kaugjuhitavate lahingurelvadeni.

Siin on lühike ülevaade, millist relva-abi Ukraina on saanud ja lähiajal võib saada.

RPG-76 Komar

Poolas alates 1983. aastast toodetav väike ja lihtne tankitõrjerelv on tegevusulatusega kuni 250 meetrit ning sobib jalaväele kiirelt vastase soomustehnika peatamiseks. Moodsate tankide vastu see relv enam ei saa.

RPG-76 Komar on ühekordselt kasutatav granaadiheitja, mis sobib hästi ka sissisõjas, kuna sellega saavad hakkama eriväljaõppeta inimesed ning granaadiheitjat on lihtne ära peita. Seade kaalub vaid 2,1 kg ja läbistab kerge soomustranspordi soomust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles