ABB töötab elektriautode laadimise makselahenduse välja suveks

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektriautode kiirlaadimisvõrgu rajab Eestisse ABB ning see peab olema töövalmis hiljemalt oktoobri lõpus. Peale kiirlaadijate paigaldatakse sotsiaaltöötajate elektriautode laadimiseks kohalike omavalitsuste juurde 507 tavalaadijat.
Elektriautode kiirlaadimisvõrgu rajab Eestisse ABB ning see peab olema töövalmis hiljemalt oktoobri lõpus. Peale kiirlaadijate paigaldatakse sotsiaaltöötajate elektriautode laadimiseks kohalike omavalitsuste juurde 507 tavalaadijat. Foto: Jüri Rüsülainen/Valgamaalane

Elektriautode kiirlaadimispunktide tootja ja paigaldaja ABB on välja töötamas uudset makselahendust, millega elektrisõiduki omanikud saavad laadimise eest maksma hakata.

ABB ei olnud tänu nõus makselahendusest lähemalt rääkima, põhjendades, et see on alles väljatöötamisel.

Kredexi andmeil sätestab eElektriautode kiirlaadimisvõrgu ning operaatorteenuse ostmise hankedokument, et kiirlaadimispunkti haldussüsteem peab pakkuma järgmisi maksevõimalusi: maksmine pangaülekandega, maksmine pangalingiga ja mobiilmakse. Laadimisseadme kasutamiseks peab kasutaja end alati identifitseerima. Võimalikeks identifitseerimise variantideks on kiipkaart ja/või mobiiltelefon.

Kiirlaadimispunktidest paikneb 100 linnades ja 60 maanteede ääres. Suurematest linnadest tuleb Tallinnasse 27, Tartusse 10, Pärnusse 4 ja Narvasse 2 kiirlaadimispunkti.

Elektriautode kiirlaadimisvõrgu rajab Eestisse ABB ning see peab olema töövalmis hiljemalt 31.10.2012.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles