Saabi vastu tunneb huvi ka BMW

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saab.
Saab. Foto: SCANPIX

Saabi ostuhuviliste ring üha laieneb ning viimastel teadetel on nendega liitunud ka BMW.

Ühtekokku on Saabi ostmise vastu erinevatel andmetel huvi ilmutanud juba enam kui tosin ettevõtet, teiste seas Hiina ettevõte Yongman, India päritolu Mahindra&Mahindra ja Türgi firma Brightwell Holdings, kirjutab whatcar.ee.

Saabi pankrotihaldurid on sunnitud korraldama enampakkumise, kuid samas on nad väitnud, et võitjaks ei saa tingimata kõrgeima hinna pakkunu, vaid see, kelle äriplaan on ettevõtte töötajaid ja tulevikku silmas pidades kõige perspektiivikam.

Saabi tootmine on seisnud juba varsti terve aasta ning enne pankrotimenetlust oli Saabi vastu tõsisem huvi üksnes hiinlastel. Paraku saboteeris tehingut General Motors, kes ei nõustunud oma endiste tootmisliinide sattumisega Hiinasse.

Pärast pankroti väljakuulutamist on ostuhuviliste ring hüppeliselt kasvanud, kuna pankrotivara ostmisel ei kaasne enam neid võlgu ja kohutusi, mis oleks kaasa tulnud enne seda.  

Millal lõplik otsus tehakse, pole veel selge, kuid BMW lisandumine võimalike ostjate ringi annab Saabi tulevikule sootuks helgemad toonid. Väga kaua ilmselt oodata ei tule, sest lähenev Genfi autonäitus oleks ideaalne koht müügitehingust teada andmiseks. 

Koostöö BMW ja Saabi vahel oli juba siis aktuaalne, kui Saabi omanikuks oli Spyker. Jutt käis toona eeskätt BMW jõuallikate kasutuselevõtmisest uutel Saabi mudelitel. Saabi ja BMW-d seob omavahel ka üks ajalooline iseärarasus: mõlemad nad on kasvanud välja lennukitööstusest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles