Apple võib hakata müüma iPhone´i teenusena

Kaido Einama
, ajakirjanik
Copy
Kas äsja toimunud Apple iPhone SE esitlus jääb viimaseks? Ilmselt veel mitte, aga tulevikus võib meil olla lihtsalt üks iPhone, mis mitme aasta tagant uueneb ja maksma peab vaid kuumaksu.
Kas äsja toimunud Apple iPhone SE esitlus jääb viimaseks? Ilmselt veel mitte, aga tulevikus võib meil olla lihtsalt üks iPhone, mis mitme aasta tagant uueneb ja maksma peab vaid kuumaksu. Foto: Brroks Kraft / Apple / Scanpix

Apple´i toodete tulevik võib olla kuutasuga teenus ehk uut iPhone´i pole enam vaja osta, maksad vaid kuutasu ja saad teatud aja järel uuema mudeli, kirjutab Bloomberg. Telefon kui teenus pole järelmaks, vaid sellega käivad kaasas ka muud Apple´i teenused ning garantii, et kasutajal on alati töötav seade taskus.

Oma teenuste koondamist on Apple juba alustanud, mainib Tapsmart. Näiteks saab kuutasu eest tellida iCloudi (andmete ja fotode võrgus salvestamine ja sünkroonimine) ja Apple Newsi, mitu teenust aga on koondatud juba poolteist aastat tagasi alustanud Apple One´i alla, nagu näiteks Apple TV+, mänguteenus Apple Arcade, Apple Music jt.

Kuutasu eest riistvara teenusena pakkumine tundub ühelt poolt küll materjale raiskav, kui inimene iga teatud perioodi jooksul saab automaatselt oma vana seadme asemele uue, kuid teiselt poolt sunnib tootjat tegema võimalikult vastupidavaid seadmeid, mida saaks kasutajatele võimalikult kaua pakkuda, sest katkiminek on siis juba firma kahjum, mitte kasutaja mure.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles