Ukrainlaste lihtne küberrelv kogub detailset luureinfot Vene vägede liikumise kohta

Kaido Einama
, ajakirjanik
Copy
Vene tankide liikumisest saab Ukrainas teada anda vestlusrobotile, kes küsib vajalikud küsimused ning saadab info hetkega edasi õigesse kohta.
Vene tankide liikumisest saab Ukrainas teada anda vestlusrobotile, kes küsib vajalikud küsimused ning saadab info hetkega edasi õigesse kohta. Foto: ALEXANDER ERMOCHENKO / REUTERS / Scanpix

Kus liiguvad Ukrainas Vene tankid, millises külas on nähtud vaenlase sõdureid ja kust võib leida kohalikke poode rüüstavaid vaenlase marodööre? Sellest saab nüüd lihtsalt teada anda Ukraina valitsuse loodud Chatbot´ile ehk vestlusrobotile, mis kontrollib ka allika usaldusväärsust.

Tänapäevane luure ei pea ise füüsiliselt rindelt infot kogumas käima, abiks saab olla iga teisele pole rindejoont jäänud kodanik, sest põhiline luurevahend - nutitelefon on kõigil taskus. Ukraina valitsuse loodud Chatboti ehk vestlusrobotit ei saa ka kuskil eraldi ära blokeerida, nagu on juhtunud mõnede Ukraina äppidega, millega luureinfot edastatakse. Vestlusrobotiga tuleb lihtsalt lobiseda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles